jueves, 27 de enero de 2011

SAP-UGT es felicita de la retirada del codi d'ètica dels Mossos

El SAP-UGT de Catalunya, primer sindicat del Cos de Mossos d'Esquadra, es felicita de la retirada del mal anomenat Codi d'Ètica, gràcies en bona part a la campanya d'oposició que ha portat a terme la nostra organització. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha confirmat la supressió del codi als sindicats aquesta tarda en la reunió del Consell de la Policia.

El nostre sindicat ha rebutjat el Codi d'Ètica per considerar-lo un intent d'instrumentalització política del CME per part dels anteriors responsables del Departament d'Interior. Des del punt de vista estrictament jurídic el codi no innova absolutament res respecte als principis reguladors de la tasca policial, ja que aquests es troben desenvolupats en la normativa legal aplicable als cossos de seguretat.

D'altra banda, reiterem l'existència i l'aplicació en el sí de la Policia de la Generalitat del Codi d'Ètica Policial Europeu, que -igual que a la resta de policies del nostre entorn més immediat- ha constituït fins ara el paràmetre ètic i deontològic d'aplicació en el nostre Cos.

El nostre sindicat valora positivament aquest primer gest del conseller d'Interior, Felip Puig, però espera que a partir d'ara es concreti en una nova sensibilitat vers els problemes laborals dels mossos, com són la manca d'efectius a tot el territori o el greuge comparatiu dels horaris (tot i realitzar les mateixes tasques, uns agents poden treballar més dies l'any que d'altres segons el territori en què es trobin).

No hay comentarios: