domingo, 16 de enero de 2011

La biblioteca Triadú vol que es torni a posar vigilant a la porta

J.V. 
La retirada d’aquest servei va provocar un augment dels aldarulls. La connexió a internet seguirà interrompuda si no hi ha solució.
L’accés a internet i la connexió Wi-Fi a la Biblioteca Joan Triadú continuen interromputs mentre s’espera que l’Ajuntament de Vic “prengui una decisió” sobre la forma més adient d’evitar aldarulls a l’interior del recinte.

Aquests aldarulls van ser la causa que, abans de Nadal, la direcció de la biblioteca decidís suspendre el servei d’internet (vegeu EL 9 NOU, 3 de gener de 2011), que atreia el públic adolescent més conflictiu.

La directora, Concepció Espadamala, va comunicar la decisió a les dues institucions amb responsabilitat a la Biblioteca Joan Triadú, l’Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona, i va demanar que es restitueixi el servei de vigilància privada que hi havia a la porta d’entrada: “Si restablim la connexió d’internet i no hi ha vigilància, crec que tornaríem a estar igual”, afirma la directora.

La supressió de la vigilància es va produir a principis d’aquest curs, per les retallades pressupostàries. Des d’aquell moment, la degradació del comportament d’alguns usuaris “va anar progressant”, fins al punt que, al mes de desembre, es van produir alguns enfrontaments entre els adolescents més conflictius i aquells que els reclamaven silenci.

Les queixen no es fan fer esperar: a la Bústia Ciutadana de l’Ajuntament, el dia 16 de desembre, hi consta la queixa d’una usuària després d’un d’aquests incidents: “La cosa ha acabat en amenaces, a mi, i a dos treballadors de la casa. “Me he quedado con vuestras caras, a mi nadie me dice nada”.

No hay comentarios: