sábado, 15 de enero de 2011

Les Noticies Digital Núm. 10, divendres 14 de gener 2011





Gran assemblea conjunta sobre les pensions i la reforma laboral
Se celebrarà dijous que ve a La Farga de l'Hospitalet, i és oberta a tots els afiliats i afiliades
La UGT de Catalunya i la CONC convoquen una gran assemblea informativa sobre la reforma laboral i les pensions, amb les intervencions dels secretaris generals de la UGT i Comissions Obreres a nivell estatal, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, i de Catalunya, Josep M. Àlvarez i Joan Carles Gallego. L'acte tindrà lloc el proper dijous, 20 de gener, a les 11 hores, a La Farga de l'Hospitalet. El nostre sindicat no descarta convocar més mobilitzacions, alhora que reclama la necessitat d'obrir un gran acord de consens que potenciï la política industrial i desenvolupi un model energètic que faci competitiva la nostra economia.
Demandes al nou Govern
La UGT proposa un pacte nacional per eliminar el frau fiscal i una llei de la formació professional
La UGT de Catalunya demanarà al nou Govern de la Generalitat que centri les seves prioritats en dues matèries: la formació professional i la lluita contra el frau fiscal. El nostre sindicat proposa l'elaboració d'un avantprojecte de lLei de la FP a Catalunya, una de les qüestions que mai s'ha arribat a desenvolupar al nostre país, i que és fonamental per a fer front a una de les principals mancances que tenim, la de mà d'obra qualificada. D'altra banda, demana als nous responsables del Govern català que promoguin un pacte nacional contra el frau fiscal a Catalunya. En aquests moments, dels 90 mil milions d'euros fraudulents que es mouen al conjunt de l'Estat, 16 mil milions provenen de Catalunya. [més info]

La liberalització dels horaris comercials precaritzarà encara més el sector del comerç
Podria provocar la pèrdua d'uns 25.000 treballadors del sector, el 90% dones
La Federació de Comerç, Hostaleria,Turisme i Joc de la UGT de Catalunya és absolutament contrària a la implantació de la llibertat d'horaris comercials que proposa el president del Govern de l'Estat, una nova mesura per acontentar la patronal, però que precaritzarà encara més aquest sector. Amb aquesta mesura, les fràgils condicions laborals i socials al comerç s'agreujarien, i podria suposar la pèrdua d'uns 25.000 treballadors del sector, el 90% dones. Tot plegat, més càrrega i més hores de feina per a uns treballadors i treballadores amb un salari brut de 850 euros. [més info]
El «sí» de la plantilla de Nissan apropa la fabricació de la nova pick-up a BCN
El 70,25% dels treballadors i treballadores ha ratificat l'acord de la UGT, la USOC i Indústria
El 70,25% dels treballadors i treballadores de Nissan ha ratificat en referèndum les mesures pactades entre la UGT de Catalunya, la USOC i el Ministeri d'Indústria per optar a l'adjudicació de la nova pick-up. La participació global a les dues plantes (Zona Franca i Montcada), on treballen 3.234 persones, ha estat del 93,32%. L'adjudicació de la pick-up suposaria una inversió de 80.000 milions d'euros i la garantia de càrrega de treball per a la planta de la Zona Franca, i per a 15.000 treballadors indirectes d'empreses auxiliars, fins al 2024.

Units per unes hipoteques més justes
La crisi i l'atur han fet que moltes famílies no puguin pagar la hipoteca, i acabin sense casa i amb un deute per a tota la vida. En altres països europeus, aquesta situació és impensable, i compten amb un sistema de mediació on deutor i creditor són cridats a arribar a un acord per refer les condicions de pagament. A Catalunya, mentre creix el nombre de famílies expulsades de casa seva, diferents organitzacions socials -la UGT de Catalunya n'és una- lluiten perquè en aquests casos el deute es pugui saldar amb l'entrega de l'habitatge a l'entitat financera. Per aprofundir en aquesta problemàtica us proposem l'informe «El banc em fa fora de casa», i el documental Units per unes hipoteques més justes(cliqueu la imatge) emès dins el programa Latituds, de Televisió de Catalunya.

Agenda
Diumenge, 16 de gener, a les 10.30 h, programa sindical de la UGT al C-33, «Demandes al nou Govern». 

Dijous, 20 de gener, a les 11.00 h: assemblea informativa conjunta de la UGT i CCOO sobre la reforma laboral i de les pensions. Lloc: La Farga. c/ de Barcelona, 2 (l'Hospitalet de Llobregat).


Per a ver las noticias en castellano clica aquí.





No hay comentarios: