sábado, 6 de febrero de 2010

PREMSA UGT: VAGA TREBALLADORS SEGURETAT PRIVADA



A TOTS ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ A LA SECCIÓ  d'ECONOMIA / SOCIETAT Barcelona, 4 de febrer de 2010


ELS TREBALLADORS DE LA SEGURETAT PRIVADA FARAN VAGA A FINALS DE MARÇ PER DENUNCIAR
LA pèssima SITUACIÓ DEL SECTOR
Més de 100.000 treballadors a tot l'Estat es troben sense conveni des de finals de 2008. La patronal es nega a negociar un conveni digne 
Els treballadors i les treballadores del sector de la seguretat privada tornen a mobilitzar-se per denunciar que la patronal ha trencat la taula de negociacions per al conveni col·lectiu. Des que va expirar la vigència de l'anterior, al finalitzar l'any 2008, més de 100.000 treballadors a tot l'Estat -més de 20.000 a Catalunya- es troben sense conveni .
La UGT ha convocat diferents accions per als mesos de febrer que culminaran, si no hi ha novetats, en una vaga dels treballadors del sector a nivell estatal a finals del mes de març.
La UGT denuncia que la patronal vol ampliar la jornada laboral i congelar els seus salaris i l'antiguitat. Aquestes mesures regressives atempten contra la dignitat dels treballadors i les treballadores d'un sector ja molt precaritzat laboralment. A tall d'exemple, el salari base d'un vigilant de seguretat és de 867,74 euros. Per aquesta raó, els vigilants de seguretat privada han d'ampliar maratonianament les seves jornades laborals per poder completar el seu sou.
La UGT acusa la patronal d'utilitzar intencionadament la crisi econòmica per retallar els drets dels treballadores i treballadores d'un sector caracteritzat per la precarietat.
Per a més informació:
Juan Antonio Ramos, secretari sector Seguretat Privada UGT de Catalunya.

No hay comentarios: