miércoles, 15 de julio de 2009

Álvarez diu que el nou finançament és 'clau' per a la construcció de l'autogovern


ACN // 13.07.2009 14.19 h Ref. 499796

Granollers (ACN).- El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha declarat aquest dilluns que el nou sistema de finançament és una peça 'clau' per a la construcció de l'autogovern de Catalunya. Álvarez també ha reconegut que el sistema 'arriba tard' i ha vaticinat que, si s'hagués acordat fa un any, 'hi hauria hagut més consens'. Tot i això, ha reclamat fer-ne 'una valoració desapassionada'. Álvarez ha fet aquestes declaracions des de Granollers, on ha participat en una reunió de delegats del sindicat del Vallès Oriental.

Álvarez ha qualificat de 'positiu' el nou sistema perquè, segons ha destacat 'ajuda a avança' i 'posa bases diferents'. En aquest sentit, el dirigent sindical ha ressaltat que és 'clau' per la construcció de l'autogovern de Catalunya. Pel que fa a la possible il·legalitat de certs aspectes d'aquest nou sistema, Álvarez ha destacat que 'és evident que una part topa amb les disposicions estatutàries'.

D'altra banda, Álvarez ha lamentat que l'acord 'arribi tard' perquè, si no hagués estat així, hauria comptat amb més suports: 'Si s'hagués aconseguit ara fa un any hauria estat més fàcil el consens amb els partits polítics que donen suport al Govern, entre d'altres'. En aquest sentit, ha avisat que 'el màxim suport' al qual es pot arribar ara és precisament als membres del Tripartit, que segons ha puntualitzat 'no és poc' perquè 'Catalunya mai ha tingut un sistema de finançament més enllà del partit o partits que governaven'.

Finalment, Álvarez ha demanat que 'es faci una valoració desapassionada' de l'acord, tot i que també ha avisat que 'no es pot obviar que és la negociació més sòlida i que aporta més elements que no provoquen que no trontolli l'acord'.

No hay comentarios: