sábado, 2 de octubre de 2010

SAP-UGT denuncia que la regió policial de ponent perd 17 efectius dels Mossos

mossos1.jpg
Per part del sindicat SAP-UGT, i després de les reiterades denuncies per la manca d’efectius a la Regió Policial de Ponent, volem posar de manifest la darrera pèrdua d’agents al territori.
Al darrer concurs de trasllats dels agents en pràctiques per part del Departament d’Interior, només s’han ofert 4 places per les terres de Lleida. Això fa que es perdin 17 efectius que realitzaven servei a les comissaries de Lleida, Mollerussa, Balaguer, Borges Blanques, Cervera, Tàrrega i Ponts.
Aquesta pèrdua de Mossos d’Esquadra repercuteix directament en la seguretat dels ciutadans i en la dels propis agents que veuran reduït el número de patrulles al carrer, i el temps de resposta als possibles requeriments augmentarà.
Tenint en compte la geografia i situació de les terres de Lleida, no es pot justificar el número d’agents necessaris partint de la ràtio entre aquests i els ciutadans, en primer lloc perquè el territori és molt extens i difícil de cobrir amb una sola dotació, i en segon lloc perquè un nombre important dels ciutadans de la regió no es troba empadronat i no comptabilitza a les estadístiques del departament.
Cal recordar que des del Departament d’Interior, després de les pressions sindicals i polítiques, es va prometre un augment de 50 efectius per a aquest any 2010, procedents de la nova promoció. Doncs bé, no només no han estat 50 efectius els que es van destinar a Ponent sinó que al mes d’octubre redueixen fins a 4 els companys en pràctiques destinats a ponent.
Amb aquesta decisió de l’administració, el SAP – UGT de Catalunya considera que el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació és responsable directe dels possibles incidents amb el temps de resposta als serveis, amb la seguretat dels propis agents i amb la manca de patrulles als carrers. I així es denunciarà quan sigui necessari.

No hay comentarios: