domingo, 31 de octubre de 2010

Nº 0 Les noticies digital

Núm. 0, divendres 29 d'octubre de 2010
Primer número de Les notícies digital
Aquí tens el núm. 0 de Les notícies digital. Un mes després de la vaga general contra la reforma laboral, estrenem aquesta publicació adreçada als afiliats i afiliades a la UGT de Catalunya, que rebràs cada setmana per correu electrònic. Hi trobaràs vídeos d'actualitat, notícies d'interès sobre el món del treball i les activitats i convocatòries que organitza el sindicat.
  
Per veure el vídeo, clica la imatge
I ara, què?
L'objectiu després del 29-S és frenar la reforma laboral a les empreses
La UGT de Catalunya treballarà per a impedir l'aplicació de la reforma laboral als centres de treball. Ho farà a totes les empreses on hi tingui representació, i que decideixin posar a la pràctica les noves causes objectives d'acomiadament o la distribució irregular de la jornada, entre d'altres mesures que minen els nostres drets aconseguits. Des del sindicat plantarem cara mitjançant totes les fórmules possibles: per la via judicial, de la Inspecció de Treball, del Tribunal Laboral de Catalunya, combinat amb la mobilització. En aquest vídeo ens ho explica Camil Ros, secretari de Política Sindical de la UGT de Catalunya.
La UGT i CCOO promouran una iniciativa legislativa Popular per fer rectificar el Govern
I al desembre, noves mobilitzacions
Properament la UGT i CCOO posaran en marxa una Iniciativa Legislativa Popular que faci rectificar la reforma laboral imposada pel Govern. Per això, caldrà recollir les signatures necessàries per a presentar al Congrés dels Diputats, més de 500.000. A més, els dos sindicats també convocaran noves mobilitzacions contra l'actual reforma laboral que només retalla els drets dels treballadors, precaritza el mercat laboral, i no ajuda a resoldre el greu problema de l'atur que pateix el nostre país. De moment ja hi ha una data: dissabte 18 de desembre, on es convocaran manifestacions a les ciutats més importants del país. Continuarem informant.
La fiscalitat que volem a Catalunya
Al nostre país el frau fiscal duplica la mitjana europea
La Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària ha presentat les propostes de la societat civil per a uns impostos més justos i la lluita contra el frau fiscal, que a Catalunya duplica la mitjana europea i arriba fins al 22%. La plataforma està formada per 24 entitats socials que volem expressar la nostra preocupació perquè el sistema fiscal és cada cop més regressiu, injust i insuficient, sobretot en moments de crisi econòmica en què els ingressos i la despesa social haurien de ser més importants que mai. Debatre sobre fiscalitat és, en definitiva, debatre sobre quin model de societat volem. Aquí podeu descarregar-vos l'informe. [més info]

No hay comentarios: