sábado, 2 de octubre de 2010

El 29-S va ser un èxit i el Govern ha de modificar les seves polítiques socials i laborals



InfoVAGA setmanal núm. 15                                                       1 d'octubre de 2010
El 29-S va ser un èxit i el Govern ha de modificar les seves polítiques socials i laborals
 
La UGT de Catalunya considera un èxit la vaga general del 29 de setembre, que va secundar més del 80% dels treballadors i  treballadores del nostre país i que va culminar amb manifestacions històriques a les capitals de província catalanes, la més important a Barcelona, que va aplegar 400.000 persones contra la reforma laboral.
L'aturada -per sobre de la mitjana estatal- va ser pràcticament total al transport (només van funcionar durant els serveis mínims, que es van respectar) i a la indústria, i àmpliament secundada a d'altres sectors, com la funció pública (80%) o les universitats (70%). A l'ensenyament privat, el seguiment va ser del 40%, i a l'ensenyament públic (primària, secundària i llars d'infants), del 62%. Pel que fa al comerç, la vaga també va tenir un gran seguiment en les cadenes de distribució: van tancar el 70% de les botigues de Condis, el 65% de Caprabo, el 60% de Mercadona i el 75% de Carrefour, així com el 100% dels centres logístics de Bonpreu. També van tancar portes El Corte Inglés de Plaça Catalunya i Francesc Macià, Ikea Badalona, l'Illa Diagonal, el centre comercial Diagonal Mar, el de Les Glòries, el Gran Via 2, La Maquinista i el centre Makro de la Zona Franca.
Aquí podeu veure un video sobre la manifestació multitudinària de Barcelona, el 29-S a la tarda (cliqueu damunt la imatge):

Altres mostres del seguiment massiu de la vaga són el descens del consum elèctric, de fins al 22% en algunes puntes del dia d'ahir, degut a l'aturada de les grans indústries del país, i també en el trànsit, que ahir a les 9 hores, en plena hora punta, era absolutament fluid a totes les carreteres de la xarxa viària catalana i sense cap incidència.
D'altra banda, rebutgem totalment els actes violents i els aldarulls que van tenir lloc al centre de Barcelona el dia 29, provocats per una minoria que res tenen a veure amb els sindicats convocants de la vaga general i de la manifestació contra la reforma laboral, i que van intentar alterar la normalitat democràtica de la jornada.
El Govern de l'Estat ha de reflexionar sobre la resposta aclaparadora que ha rebut al carrer contra el gir a la dreta de les seves polítiques i les retallades de drets socials i laborals que està portant endavant, i ha d'obrir un nou procés negociador amb els agents socials per rectificar una reforma laboral que no té res a veure amb la situació de crisi econòmica que viu el país i que només serveix per desregular el mercat de treball i desprotegir encara més els treballadors i les treballadores. El Govern ha d'escollir al costat de qui està: o dels mercats internacionals o dels ciutadans.
Imatges de la vaga general
Hem penjat una galeria de fotos de la vaga en aquest enllaç.

Sindicats catalans, francesos i andorrans es van concentrar a la frontera
2.000 sindicalistes catalans, francesos i també andorrans es van concentrar el 29-S al pas  fronterer del Pertús, en el marc de la jornada de mobilització convocada per la Condeferació Europea de Sindicats (CES) contra els plans d'austeritat de la Comissió Europea i a favor de l'ocupació. La concentració també va fer-se en suport a la convocatòria de vaga general a l'Estat espanyol.
Del nostre país hi van participar la UGT de Catalunya, la CONC i la USOC; d'Andorra, la USdA, i de França, els sindicats CGT, CFDT, CFTC, FO i UNSA. També va comptar amb la presència de Frédéric Vaysse, president del Consell Sindical Interregional Pirimed. Enaquest enllaç podeu veure fotografies d'aquesta mobilització.

No hay comentarios: