domingo, 31 de octubre de 2010

Els Mossos insisteixen als comerços que avisin de qualsevol sospita

La policia opina que és millor una falsa alarma que ser atracats.

Els Mossos d'Esquadra insisteixen als establiments de la Catalunya Central que avisin de qualsevol sospita que tinguin i que es pugui convertir en un atracament o en altres tipus de delicte. Dimarts passat, els Mossos i la policia local de Berga van acudir ràpidament a una joieria de la ciutat que havia avisat de la presència d'un possible lladre però que finalment es va tractar d'una falsa alarma. El cos de Mossos subratlla tant a la Unió de Botiguers de Berga (Ubic) com a la resta de comerciants de la zona central que no es deixi d'avisar per qualsevol cosa i destaquen la tasca que fan amb el "porta a porta" presencial als establiments.

Dimarts passat, cap a les vuit del vespre, la dependenta d'una joieria de Berga va avisar als cossos policials que tenia la sospita de la presència d'un lladre a l'establiment. Es tractava d'un home que havia entrat per segona vegada després d'anar-se'n sense comprar res i que, finalment, va adquirir un braçalet.

Fonts dels Mossos van atribuir aquesta acció a l'estat anímic que s'ha instal·lat arran d'un atracament amb víctima mortal a Cambrils durant els darrers dies. No obstant això, el cos policial insisteix a tots els establiments de la Catalunya Central que no dubtin d'avisar-los davant qualsevol dada que els faci pensar que poden ser víctimes d'un delicte.

Els Mossos d'Esquadra destaquen les xerrades que, en el cas de Berga, han fet a través de la Ubic i que també es porten a terme en altres municipis i comarques. El missatge que volen traslladar és que estan a disposició dels botiguers en qualsevol moment. També en aquesta línia, emmarquen la tasca de "porta a porta" que fan als municipis per augmentar la seva presència als carrers conjuntament amb la policia local.

No hay comentarios: