miércoles, 27 de octubre de 2010

Mutua General de Seguros aprofita la reforma laboral per acomiadar una treballadora amb patologies

Logo Mutua General de Seguros
L'empresa al·lega com a motiu d'acomiadament una "revisió de sistemes d'organització i control del treball" que ha negat en els darrers 4 anys

La UGT de Catalunya denuncia que Mutua General de Seguros ha procedit a acomiadar una treballadora de més de 23 anys d'antiguitat a l'empresa, que patia una sèrie de patologies cròniques que l'han obligada a rebre nombroses baixes mèdiques en els darrers dos anys.

Per al nostre sindicat, aquest acomiadament respon només a l'oportunisme obert per l'entrada en vigor de la reforma laboral. Així, la direcció de Mutua General de Seguros argumenta que l'acomiadament d'aquesta treballadora es produeix per les "múltiples millores en processos i aplicatius, suposant una important reducció de les càrregues de treball aportades". No obstant aquest motiu al que ara permet acollir-se la nova reforma laboral, i que l'empresa addueix per acomiadar-la, no consta en cap dels informes que la direcció de Mutua General de Seguros ha presentat al Comitè d'Empresa i a la secció sindical de la UGT en els darrers quatre anys. Ans al contrari, en l'apartat d' "Implantació o revisió de sistemes d'organització i control del treball", la direcció de l'empresa sempre ha expressat que "com ja es va informar, no existeix cap sistema estructurat de revisió de sistemes d'organització i control del treball". Per aquesta raó ens sorprèn enormement que ara l'empresa al·legui aquest motiu per acomiadar una treballadora i que, precisament, hagi escollit una persona amb aquesta sèrie de problemes de salut per reduir la seva plantilla. Per al nostre sindicat, resulta evident que la direcció de Mutua General de Seguros vol acomiadar una treballadora mot antiga que els molesta perquè està malalta, sense tenir en compte si és o no bona treballadora, si la seva situació personal és o no és complicada, i obviant quin pot ser el seu futur laboral (dona, de més de 45 anys, amb malaltia crònica).

La UGT de Catalunya ha posat a disposició de la treballadora afectada els serveis jurídics del sindicat per tal d'interposar la demanda corresponent.

No hay comentarios: