viernes, 16 de enero de 2009

UGT denuncia que Vitri vol tancar la planta de Torelló després de rebre 2,5 milions en ajudes


L'empresa disposava d’11 milions d'euros el mes de novembre i ara es troba en números vermells
El nostre sindicat denuncia que l'empresa ha descapitalitzat la planta osonenca a Eslovàquia i que la vol vendre al grup Osram
La UGT de Catalunya denuncia que la direcció de l'empresa Vitri, dedicada a la fabricació de casquets de llautó per a bombetes, vol tancar la seva planta a Torelló (Osona) després de rebre quantioses ajudes de l'Administració pública. En concret, Vitri va rebre de la Generalitat 2 milions d'euros al 2006 per potenciar la seva internacionalització, i en va percebre mig milió més en concepte d’innovació al 2008.
La direcció de Vitri va presentar el mes de desembre un ERO per tancar la seva fàbrica i acomiadar els 71 treballadors que quedaven després que l'empresa ja hagués fet fora els 225 restants.
La UGT de Catalunya rebutja el tancament de la planta. Si bé Vitri reconeixia en la mateixa memòria de l'Expedient presentat que al mes de novembre disposava d’11 milions d'euros, ara la firma diu que està en números vermells. El nostre sindicat es pregunta on han anat a parar aquests 11 milions d'euros en tant poc temps.
Tanmateix, la UGT de Catalunya denuncia que en els darrers mesos la direcció de l'empresa ha anat traslladant la maquinària de la fàbrica de Torelló a la planta que la companyia té a Eslovàquia, on ja s'havia emportat part del producte que es fabricava a Catalunya. El sindicat també alerta que Vitri té intenció de vendre la seva planta eslovaca al grup Osram, també fabricant de casquets de bombetes (a l'expedient l'empresa reconeix que existeix un acord confidencial entre ambdues parts).
Per a la UGT de Catalunya la proposta de tancament de la fàbrica a Osona respon a una greu descapitalització i una deslocalització encoberta per part de Vitri.

No hay comentarios: