sábado, 5 de noviembre de 2011

UGT convoca un referèndum vinculant perquè els seus delegats ratifiquin el preacord de l'AIC 2011-14

votaciob
Els delegats podran votar a través del web del 7 al 18 de novembre, i a les seus del sindicat el 21 i 22 de novembre
El Comitè Nacional de la UGT de Catalunya ha aprovat aquest matí la signatura del preacord del tercer Acord Interprofessional de Catalunya (2011-2014) amb CCOO de Catalunya i Foment del Treball. L’acte de la signatura del preacord té lloc aquesta tarda a la seu de la patronal catalana.
Però a més, el Comitè Nacional de la UGT de Catalunya també ha convocat un referèndum vinculant perquè els delegats i les delegades ratifiquin, si així ho consideren, aquest preacord
Així doncs, el nostre sindicat inicia ara un procés d’assemblees informatives pel territori per explicar i debatre el text i que els nostres delegats i delegats votin, de manera vinculant, si la UGT de Catalunya ha de signar o no definitivament l’AIC 2011-2014.
El referèndum s’iniciarà dilluns vinent, 7 de novembre. Des d’aquest dia i fins al 18 de novembre, els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya podran votar a través de la pàgina web, i els dies 21 i 22 de novembre ho podran fer de manera presencial a les seus del sindicat al territori.
L’AIC és l’acord entre sindicats i patronal que regula les normes de les relacions laborals i la negociació col·lectiva al nostre país, que després s’hauran d’aplicar a cada conveni o conflicte laboral concret. Tracta aspectes com l’estructura de la negociació col·lectiva, el Tribunal Laboral de Catalunya –com a àmbit central de resolució de conflictes-, les comissions paritàries, la flexibilitat, la igualtat, l’absentisme, els expedients de regulació d’ocupació, les polítiques de formació o l’estratègia industrial catalana. Amb aquest document Catalunya es dota de totes les competències sobre negociació col·lectiva, amb l’objectiu d’agilitar la resolució de conflictes, desencallar els convenis estancats, apostar pel conveni sectorial enfront del conveni d’empresa i buscar alternatives -a través de la concertació social- a la destrucció d’ocupació al nostre país.

No hay comentarios: