sábado, 26 de noviembre de 2011

Els delegats de la UGT de Catalunya ratifiquen el preacord de l’AIC 2011-2014

resultat-referendum


Han participat al referèndum vinculant gairebé 13.000 delegats i delegades - El 88,65% dels participants han votat sí al preacord
12.917 delegats i delegades de la UGT de Catalunya, el 53,48% del total, han participat durant les darreres dues setmanes en el referèndum vinculant organitzat per la direcció del sindicat per ratificar el preacord del tercer Acord Interprofessional de Catalunya.
Els nostres delegats i delegades han donat majoritàriament el seu vistiplau a l’AIC 2011-2014, concretament el 88,65% (11.451) han votat sí al text del preacord, el 6,08% (786) han votat en contra i el 5,26% (679) han votat en blanc.

La participació ha estat principalment via web; així ho han fet 10.133 delegats i delegades entre els dies 7 i 18 de novembre. Els dies 21 i 22 de novembre la votació ha estat presencial a les principals seus del sindicat al territori, i així han votat 2.784 delegats i delegades.
Aquest resultat valida que la UGT de Catalunya signi definitivament l’AIC 2011-2014 el proper dilluns 28 de novembreamb la patronal Foment del Treball i CC.OO. de Catalunya. El nostre sindicat valora positivament tant el resultat com la participació en el referèndum, així com l’experiència de votació telemàtica, i el propi procés de consulta vinculant a l’hora de signar un acord que considerem tan rellevant per a la negociació col·lectiva i el marc de relacions laborals del nostre país.
Per a la UGT de Catalunya és clau l’opinió dels nostres delegats i delegades, perquè la seva participació en processos com aquest referèndum vinculant són vitals per construir una organització més forta, més transparent i més dinàmica.
L’AIC és l’acord entre sindicats i patronal que regula les normes de les relacions laborals i la negociació col·lectiva al nostre país, que després s’hauran d’aplicar a cada conveni o conflicte laboral concret. Tracta aspectes com l’estructura de la negociació col·lectiva, el Tribunal Laboral de Catalunya –com a àmbit central de resolució de conflictes-, les comissions paritàries, la flexibilitat, la igualtat, l’absentisme, els expedients de regulació d’ocupació, les polítiques de formació o l’estratègia industrial catalana. Amb aquest document Catalunya es dota de totes les competències sobre negociació col·lectiva, amb l’objectiu d’agilitar la resolució de conflictes, desencallar els convenis estancats, apostar pel conveni sectorial enfront del conveni d’empresa i buscar alternatives -a través de la concertació social- a la destrucció d’ocupació al nostre país.

No hay comentarios: