domingo, 25 de septiembre de 2011

L'esborrany del reglament de la policia portuària equipara els agents a "vigilants amables"

policiaportuaria

El Sindicat de Policies Locals-UGT (SPL-UGT) considera que tant la Llei com el futur Reglament els deixa sense empara jurídica
El Sindicat de Policies Locals-UGT (SPL-UGT) considera que l’esborrany del Reglament de la Policía Portuària deixa sense empara jurídica aquest cos. Així ho han traslladat avui els representants del sindicat de la Policia Portuària de Barcelona (SPL-UGT), en una reunió amb la Subdelegada del Govern a Catalunya, M. Montserrat García Llovera. Aquesta trobada cal emmarcar-la dins d’altres contactes duts a terme per aquest col·lectiu amb el Secretari General d’Interior de la Generalitat de Catalunya, o amb el mateix Subdelegat del Govern a Tarragona, ciutat aquesta, on també opera aquest Cos Policial.

El motiu d’aquestes reunions ve determinat per la profunda preocupació i malestar, a la publicació de l’esborrany del Reglament de Explotació i Policia dels Ports d’Interès General de la Llei 33/2011. Tant a la Llei com al seu Reglament, es deixa sense empara jurídica a aquest Cos, que avui per avui realitza les tasques pròpies de policia de seguretat ciutadana als ports de Tarragona i Barcelona.
El nostre sindicat considera una absoluta irresponsabilitat que els agents, en les seves funcions diàries, siguin considerats per la Llei i el seu Reglament com a policia administrativa, o, dit d’una altra manera –i amb tots els respectes- “amables” serenos o vigilants.
Aquest col·lectiu s’ocupa de fer tota mena de tasques policials, com són la detenció, redaccions de minutes i presentació de malfactors; la custòdia de detinguts, la tasca d’operadors de les xarxes SIP, GESPOL, Rescat, COMWIN, GISPEM, etc.; la  regulació del trànsit, la immobilització de vehicles; la denúncia de vehicles pel Servei Català de Trànsit; els atestats per accidents de circulació; Alcoholèmies; control de tacògraf digital; policia mediambiental i policia administrativa.
D’altra banda, de la reunió cal destacar el grau d’implicació i l’interès que la Subdelegada del Govern a Catalunya ha mostrat envers la problemàtica plantejada, assegurant que un cop analitzades les propostes, iniciarà les accions pertinents per tal de donar suport a aquest col·lectiu.

    No hay comentarios: