miércoles, 20 de julio de 2011

Seguiment del 70% de la vaga del transport sanitari




La UGT de Catalunya, sindicat majoritari en el sector del transport sanitari, xifra en un 70% el seguiment que està tenint la vaga del sector iniciada aquesta matinada, i que durarà fins el proper divendres, en contra de les retallades pressupostàries que afecten aquest servei i per l'incompliment del conveni col•lectiu per part de la patronal del sector.

Les retallades pressupostàries del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el servei d'urgències SEM, que comencen aquest mes de juliol, es veurà greument afectat amb una disminució de 935 hores diàries de cobertura a la població. Això comporta que el SEM compti amb menys ambulàncies que s'hauran de desplaçar fora de la seva zona habitual de cobertura. Hi haurà franges amb menys ambulàncies, i el temps de resposta, element fonamental per poder salvar vides, serà considerablement superior, entre 20 i 50 minuts. Pel que fa al servei d'ambulàncies no urgent o programat la retallada serà d'un 12% de l'activitat global en els centres de rehabilitació, centres de dia, hemodiàlisi, altes hospitalàries, trasllats interhospitalaris, etc., allargant el temps d'espera dels pacients.
Els treballadors i les treballadores del transport sanitari es concentraran demà a les 11 hores davant de la seu del CatSalut (Travessera de les Corts, 131-159). El dijous, 21 de juliol, els treballadors portaran la seva reivindicació fins al Parlament de Catalunya, coincidint amb l'aprovacó dels pressuspostos.

No hay comentarios: