miércoles, 27 de julio de 2011

La UGT demana que els operatius policials dels desnonaments els paguin les entitats financeres



El nostre sindicat també demana una moratòria dels desnonaments de famílies en greu situació econòmica i social que no poden fer front al pagament de la hipoteca
La UGT de Catalunya demana que els sobrecostos derivats dels operatius policials destinats a desnonaments els paguin les entitats financeres beneficiàries.

Fins fa poc, l’equip humà bàsic per comunicar un desnonament estava format per un oficial del jutjat i una patrulla de policia formada per dos agents i un cotxe. Des de fa uns mesos, però, amb motiu de les protestes ciutadanes que s’organitzen per evitar que es faci fora del seu habitatge a famílies sense recursos, l’administració ha de “recolzar” aquest equip amb operatius policials cada cop més nombrosos perquè l’entitat financera aconsegueixi el seu objectiu: fer fora els propietaris que no poden pagar la hipoteca per quedar-se amb l’habitatge.
Des del nostre sindicat entenem que aquests operatius són desmesurats no només des del punt de vista humà i social, sinó també tenint en compte que l’únic beneficiari és un particular: el banc o caixa. Per tant, no entenem perquè la ciutadania ens hem de fer càrrec d’aquestes despeses i demanem que l’administració de Justícia facturi a les entitats financeres beneficiàries dels desnonaments els sobrecostos derivat de l’actuació policial que sobrepassi “l’equip bàsic”.

A banda d’això, des de la UGT de Catalunya demanem una moratòria dels desnonaments de famílies en greu situació econòmica i social que no poden fer front al deute hipotecari, fins que s’aconsegueixi regular per llei una relació més equilibrada entre les entitats financeres i les persones hipotecades. En aquest sentit, el nostre sindicat és promotor, juntament amb d’altres entitats veïnals, de consumidors i d’afectats per les hipoteques, d’una iniciativa legislativa popular per la dació en pagament de l’habitatge amb efecte retroactiu, la moratòria dels desnonaments i la promoció del lloguer social, que actualment es troba bloquejada a la Mesa del Congrés dels Diputats.
www.quenotehipotequenlavida.org

No hay comentarios: