El nostre sindicat també demana una moratòria dels desnonaments de famílies en greu situació econòmica i social que no poden fer front al pagament de la hipoteca
La UGT de Catalunya demana que els sobrecostos derivats dels operatius policials destinats a desnonaments els paguin les entitats financeres beneficiàries.
Fins fa poc, l’equip humà bàsic per comunicar un desnonament estava format per un oficial del jutjat i una patrulla de policia formada per dos agents i un cotxe. Des de fa uns mesos, però, amb motiu de les protestes ciutadanes que s’organitzen per evitar que es faci fora del seu habitatge a famílies sense recursos, l’administració ha de “recolzar” aquest equip amb operatius policials cada cop més nombrosos perquè l’entitat financera aconsegueixi el seu objectiu: fer fora els propietaris que no poden pagar la hipoteca per quedar-se amb l’habitatge.
Des del nostre sindicat entenem que aquests operatius són desmesurats no només des del punt de vista humà i social, sinó també tenint en compte que l’únic beneficiari és un particular: el banc o caixa. Per tant, no entenem perquè la ciutadania ens hem de fer càrrec d’aquestes despeses i demanem que l’administració de Justícia facturi a les entitats financeres beneficiàries dels desnonaments els sobrecostos derivat de l’actuació policial que sobrepassi “l’equip bàsic”.
A banda d’això, des de la UGT de Catalunya demanem una moratòria dels desnonaments de famílies en greu situació econòmica i social que no poden fer front al deute hipotecari, fins que s’aconsegueixi regular per llei una relació més equilibrada entre les entitats financeres i les persones hipotecades. En aquest sentit, el nostre sindicat és promotor, juntament amb d’altres entitats veïnals, de consumidors i d’afectats per les hipoteques, d’una iniciativa legislativa popular per la dació en pagament de l’habitatge amb efecte retroactiu, la moratòria dels desnonaments i la promoció del lloguer social, que actualment es troba bloquejada a la Mesa del Congrés dels Diputats.
www.quenotehipotequenlavida.org
No hay comentarios:
Publicar un comentario