lunes, 27 de diciembre de 2010

Les Noticies Digital





Vídeo de la manifestació de dissabte a Barcelona (clica la imatge)
30.000 persones es mobilitzen a BCN contra les retallades socials
Centenars de milers de treballadors i treballadores ens vam manifestar novament per a denunciar les polítiques socials regressives del govern de Zapatero. A Barcelona, la manfestació va aplegar les plantilles de multitud d'empreses que estan patint els efectes de la crisi amb acomiadaments, expedients de Regulació i les retallades de drets que facilita la recent aprovada Reforma laboral. Els participants varen expressar també el rebuig a la tisorada de les pensions que prepara el govern i a la supressió dels 426 euros, l'ajut que fins ara podien cobrar les persones sense feina quan se'ls acaba la prestació de l'atur. En aquest enllaç pots veure una galeria de fotos de la mani, i clicant la imatge, un vídeo de Canal UGT.


Video de la campanya «Planta cara. El 5% és nostre» (clica la imatge)
Planta cara. El 5% és nostre
La UGT llança un nou vídeo contra la retallada dels sous als empleats públics
La UGT de Catalunya continua bel·ligerant amb la retallada del 5% dels sous dels treballadors i treballadores de la funció pública, perquè considera que no ajudarà ni a estimular el consum ni a mantenir la qualitat dels nostres serveis públics. Els sectors educatiu, sanitari i de transports que depenen de l'administració ja han sortit multitud de vegades al carrer per a mostrar el rebuig a la tisorada. La setmana passada la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya va llençar aquest vídeo dins la campanya «Planta cara. El 5% és nostre».

La UGT rebutja l'augment del salari mínim de 2011 en tan sols un 1%
Suposaria una nova pèrdua de la capacitat de compra, doncs l'IPC previst és d'un 1,5%
UGT i CCOO han fet arribar una carta a la secretària d'Estat d'Ocupació on expressen el desacord d'ambdós sindicats amb la proposta plantejada pel Govern de fixar per Reial Decret el Salari Mínim Interprofessional (SMI) per al 2011. A la carta, afirmen que l'augment de l'1% suposaria una caiguda real de l'SMI i una nova pèrdua de la seva capacitat de compra, ja que les previsions de l'IPC per al proper any són d'un 1,5%. Si la proposta es compleix, el SMI s'incrementarà tan sols en 6,3 euros mensuals mé, passant de 633,33 a 639,66 euros al mes. Aquí podeu llegir la carta íntegra enviada pels dos sindicats al Govern espanyol.
Decisió del Tribunal Suprem perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola catalana
La UGT de Catalunya consiera que generarà conflictivitat social
La UGT de Catalunya considera una molt mala notícia l'ordre del Tribunal Suprem que insta la Generalitat a adaptar el sistema educatiu per tal que el castellà sigui llengua vehicular. Per al nostre sindicat, el sistema actual es basa en un model d'integració i ha garantit durant anys la cohesió social del nostre país. El TS vol imposar un model de segregació que generarà una conflictivitat social que fins ara no existia.


La fotografia guanyadora de la primera edició del Fotoclic
La precarietat en un clic
El concurs Fotoclic premia les fotografies que millor reflecteixen les condicions laborals dels joves
La primera edició del concurs Fotoclic - Cliqueja la teva precarietat, ja té guanyador. El premi a la millor fotografia se l'ha endut Míriam Hidalgo, amb l'obra No vull ser una peça més de la precarietat. La fotografia Lluitant per un futur, de Federico Coca, també ha rebut un premi especial. El certamen, que organitza l'Avalot- Joves de la UGT de Catalunya, forma part de la campanyaAmb l'aigua al coll, i utilitza la imatge del clic de Playmobil per a representar la mobilitat reduïda dels joves: les dificultats d'emancipació, inserció i manteniment en el mercat de treball, o per a conciliar la vida laboral i formativa o personal.

Para ver las noticias en castellano clica aquí.

No hay comentarios: